We-Energy Game Kennislunch

Door Tineke vd Meij

Bekijk de originele blog hier!

We-Energy Game Kennislunch

15 januari in het Energy Academy gebouw op de Campus Groningen.
Kennislunch over de We-Energy Game. Volle zaal, misschien mede door de enthousiasmerende flyers: presentation, with soup and deliciousbreads.

Terugblik
Mathieu, project coördinator van het steeds groeiende We-Energy Team trapte af met terugblik op 2018. Zoals de aanbesteding: Provincie Utrecht: de We-Energy Game is/wordt in alle gemeenten van Utrecht gespeeld. Basis voor bewustwording in de gemeenteraden. Na het spelen van het spel, volgt steeds een discussie. Als “nazorg” levert het We-Energy Team een top 3 resultaten uit de discussie, aan gemeenten en provincie. Ook doen ze een voor- en nameting.


Ronnie (links) en Mathieu

Communicatie
Ronnie verzorgt de communicatie. Bij zijn afstuderen heeft hij de initiële website voor het project gemaakt en is blijven plakken. Hij doet alles van website, social media, flyers. Ronnie geeft aan dat in dit geval mond-tot-mond reclame heel goed werkt. Mensen die het spel gespeeld hebben zijn enthousiast. En die enthousiaste mensen leveren ook weer content voor de website (bij deze, Ronnie).

Ronnie laat wat voorbeelden van achter de schermen zien : informatie die hij -met google analytics- tevoorschijn kan toveren uit de bezoekers van de website: 70 procent man, leeftijd 35-54 jr; bezoekers initieel alleen in de provincie Groningen, maar nu alle provincies behalve Zeeland en Flevoland, mooi op kaart van NL te zien. Ook dat iemand in de zaal NU is ingelogd.

Bordspel
In februari klaar. Bedoeld voor middelbare scholen, coöperaties, en anderen die het spel willen spelen. Zonder begeleiding van het We-Energy Team, maar wel met goede handleiding en tips. Teun , 4e jaars communicatie, vertelt over zijn onderzoek. Samen met Iris, Jelle en Mark keek hij naar doelgroep en communicatie voor het bordspel. Het team van studenten heeft een communicatieadvies opgeleverd en zelfs een instructievlog gemaakt. Ook komt er een podcast. Een groep van 6 PABO studenten gaat aan de slag met een versie voor basisscholen.


Teun

We-Energy Tool
Nu wordt het serieus.
In de tool worden allerlei formules ingebouwd, windturbine, gevalideerde data vormt de basis. We krijgen een demonstratie te zien van wat de tool straks allemaal kan: geselecteerd een gebied op een echte landkaart. Je klikt aan ‘grote windturbines’. En de tool berekent voor je wat dat betekent aan aantal molens dat daar past, hoeveel energie ze opwekken e.d. Binnenkort komt de tool beschikbaar voor gemeenten en organisaties.
Live demo We-Energy tool

Onderzoek
De vraagstukken waar de studenten en afstudeerders, zoals Sándor, mee werken zijn actueel. In de zomer van 2018 kwamen de berichten over een groot aantal beoogde zonneparken dat niet kan worden aangesloten op het net: congestie in de elektriciteitsnetten. Onderzoeksvraag: hoe kunnen we bestaand netwerk efficiënter benutten. O.a. kijk naar oriëntatie zonnepanelen, opslagmogelijkheden.

Internationaal
Het enthousiasme van het We-Energy Team, de relevantie van het onderwerp, en het samen dingen kunnen doen, de vele studenten die er een mooi studieonderwerp in zoeken en vinden. Alles draagt bij aan de groei van WE-energy. Ook internationaal!
Tijdens de lunchlezing wordt een paar zalen verderop het WE-game live gespeeld met een groep van 20 studenten uit de USA.

Volg ons op Sociale Media!